Horne

Horne Sognearkiv
Hornelund Plejecenter, Hornelund 27, 1. sal, 6800 Varde
E-mail:
Hjemmeside: www.hornesognearkiv.dk
Facebook: www.facebook.com/HorneSognearkiv
Åbningstid:1. tirsdag hver måned kl. 15.00-17.00 eller efter aftale. Juli lukket
Leder: Bente Jakobsen, Habrehøjvej 3. Horne, 6800 Varde. Tlf. 75 26 04 56 eller mobil 20 60 46 94.
Post til: Leder
Område: Horne Sogn i Varde Kommune

Horne Sognearkiv er oprettet i 1973, og er en selvejende institution. Arkivets Formand og daglige leder er Leif Sønderskov. Arkivet er medlem af SVA (Sydvestjyske Arkiver), AVK (Arkivsamvirket Varde)  og SLA (Sammenslutning af Lokalarkiver) i Danmark.  Arkivets samlinger og registreringer opbevares efter SLAs regler. Arkivet har en stor fysisk registrering af personer, foreninger, erhverv,  landbrug og mange billeder, som vi arbejder på at digitaliserer, både til arkivet, men også til Arkibas4. Arkivet afholder årlig et Åbent Hus arrangement i nov. (Arkivernes Dag). Arkivet har IT-udstyr så vi kan klarer det daglige registreringsarbejde,  og er også i stand til at betjene med foto og kopier mod et mindre honorar. Alle er velkommen til at besøge arkivet, hvor vi står til rådighed for en snak om relevante historier, fra en næsten hvilken som helst tid fra sognets historie.

Antal hyldemetre Ca. 60

ARKIVALIER

Arkivets samlinger består hovedsagelig af forenings, person og  virksomhedsarkivalier, derudover skal nævnes: Scrapbøger over tidligere borgmester Kaj Nielsens virke i Varde Byråd, erindringer, private breve skrevet af folk der er født i Horne Sogn, jubilæumsskrifter og scrapbøger.

Film, Lysbilleder og Lydbånd: Arkivet råder over videobånd/DVD fra gymnastikopvisninger, revyer, sommerspil og andre sognebegivenheder. Arkivet har også en samling på 348 glasplade-negativer, som er ved at blive digitaliseret. 

TRYKT, UDGIVET MATERIALE

Aviser: Udklipssamling fra dagbladet Vestkysten/JydskeVestkysten 1990- og Horneposten 1970-.

Håndbøger og lokalsamling: Bl.a. Vort Sogns Historie (1951), Danske Gårde i tekst og billeder (1991-93) og en del slægtsbøger, samt andre bøger med relation til Horne Sogn